Blog 
Fibromialgia pon una Sonrisa a tu Dolor
RSS - Blog de ELSA SUAREZ DEL PINO

El autor

Blog Fibromialgia pon una Sonrisa a tu Dolor - ELSA SUAREZ DEL PINO

ELSA SUAREZ DEL PINO

Soy una enferma de Fibromialgia y Fatiga Crónica, donde se me añaden también , sintomas de SSQM, cansada ya de años , vagando por centros hospitarios, urgencias,,etc, donde veo que mi enfermedad avanza y no soy ni reconocida como enferma, ni valorada adecuadamente con mis limitaciones por la enferme...

Sobre este blog de Sociedad

Este blog, está ideado, para reunir a todos los enfermos de Fibromialgia, Fatiga Crónica y Sintomas de Sensibilidad Quimica Múltiple, y enfermos no reconocidos del Mundo, para dar a conocer que somos unos enfermos, abandonados por la Sanidad, donde somos injustamente, tratados, y exijimos el reconoc...


Archivo

 • 20
  Diciembre
  2010

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  CORREO DE FINA HERNANDEZ RODILLA

  BARCELONA

  L’Ajuntament cedirà un local a l’Associació d’Afectats de Fibromiàlgia de Gavà

  L’anunci l’ha fet l’alcalde en el decurs de l’acte de celebració del cinquè aniversari de l’entitat

  65 persones formen part de l’Associació de Malalts de Fibromiàlgia de la ciutat, un colectiu que es va agrupar al 2005 per iniciativa de Carme Savalls, i que a ...ra ha volgut commemorar els seus 5 anys d’existència amb un espectacle a l’Espai Maragall. L’escola de dansa, Body and Soul, sempre sensible a les causes altruistes, va col•laborar oferint un ampli repertori de números de música i dansa que van aixecar els aplaudiments del nombrós públic assistent. L’alcalde de la ciutat, Joaquim Balsera qui no es va voler perdre aquest acte, va intervenir a l’inici del mateix, tot lloant “la bona tasca feta per l’entitat durant aquest període”. Balsera els va animar a continuar el camí tot oferint-los “tot el suport des de l’administració municipal”. Per això, va fer saber que l’Ajuntament cedirà a l’entitat, a partir del gener, el local, abans ocupat per l’Informal perquè s’hi puguin establir i realitzar les seves activitats.

  La presidenta de l’entitat, Magda Pablo, s’ha mostrat molt satisfeta per l’èxit de l’acte, que va començar amb un modest refriferi al vestíbul de l’equipament. Segons Pablo, del que es tractava era de passar una bona estona, i de celebrar l’efemèride. Durant aquest temps d’existència, Pablo admet que “s’ha fet molta feina per difondre, entre la població, la tasca de l’entitat, i sobretot explicant què és i com afecta la fibromiàlgia”, una malaltia crònica i incurable que encara és molt desconeguda i incompresa per la majoria de la gent. Els afectats per aquesta dolència, que es caracteritza per dolors musculars intensos, fatiga, falta de memòria i de concentració i insomni, entre d’altres símptomes, admeten sentir-se desprotegits, en molts moments, perquè no sel’s reconeix la incapacitat laboral, i sovint no reben baixes mèdiques, perquè molts doctors es resisteixen a creure en l’existència d’aquesta enfermetat, tot i haver estat diagnostida al 1992 per la Organització Mundial de la Salut. Segons Magda Pablo “és molt dur que ens titllin de gandules quan patim molt. Per això cal seguir treballant per sensibilitzar la societat de la nostra situació”. L’entitat fa un balanç positiu de la feina feta, des del 2005 fins ara, “en que la trobada amb persones que pateixen el mateix dolor, a contribuït a crear llaços d’unió i de suport que resulten molt útils per nosaltres”. Tot i això, admeten que “cal seguir treballant, sense pausa, per mantenir i incrementar les activitats que desenvolupem entre les sòcies, com l’aquagym, el taitxí, o les sessions de teatre grupal guiades per una psicòloga, perquè resulten altament beneficioses pel nostre benestar diari”.

  Amb la cessió, per part de l’ajuntament, del nou local, l’associació podrà realitzar gran part d’aquestes activitats en un únic espai, amb les facilitats que això comporta. Val a dir, que amb els diners de les entrades recaptades en el festival de celebració del cinquè aniversari a l’Espai Maragall, que costaven 5€ cadascuna, s’ajudarà a sufragar part de les despeses que justament comporta la realització de les esmentades activitats.

   

  Denunciar
  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook