BARCELONA

L’Ajuntament cedirà un local a l’Associació d’Afectats de Fibromiàlgia de Gavà

L’anunci l’ha fet l’alcalde en el decurs de l’acte de celebració del cinquè aniversari de l’entitat

65 persones formen part de l’Associació de Malalts de Fibromiàlgia de la ciutat, un colectiu que es va agrupar al 2005 per iniciativa de Carme Savalls, i que a ...ra ha volgut commemorar els seus 5 anys d’existència amb un espectacle a l’Espai Maragall. L’escola de dansa, Body and Soul, sempre sensible a les causes altruistes, va col•laborar oferint un ampli repertori de números de música i dansa que van aixecar els aplaudiments del nombrós públic assistent. L’alcalde de la ciutat, Joaquim Balsera qui no es va voler perdre aquest acte, va intervenir a l’inici del mateix, tot lloant “la bona tasca feta per l’entitat durant aquest període”. Balsera els va animar a continuar el camí tot oferint-los “tot el suport des de l’administració municipal”. Per això, va fer saber que l’Ajuntament cedirà a l’entitat, a partir del gener, el local, abans ocupat per l’Informal perquè s’hi puguin establir i realitzar les seves activitats.

La presidenta de l’entitat, Magda Pablo, s’ha mostrat molt satisfeta per l’èxit de l’acte, que va començar amb un modest refriferi al vestíbul de l’equipament. Segons Pablo, del que es tractava era de passar una bona estona, i de celebrar l’efemèride. Durant aquest temps d’existència, Pablo admet que “s’ha fet molta feina per difondre, entre la població, la tasca de l’entitat, i sobretot explicant què és i com afecta la fibromiàlgia”, una malaltia crònica i incurable que encara és molt desconeguda i incompresa per la majoria de la gent. Els afectats per aquesta dolència, que es caracteritza per dolors musculars intensos, fatiga, falta de memòria i de concentració i insomni, entre d’altres símptomes, admeten sentir-se desprotegits, en molts moments, perquè no sel’s reconeix la incapacitat laboral, i sovint no reben baixes mèdiques, perquè molts doctors es resisteixen a creure en l’existència d’aquesta enfermetat, tot i haver estat diagnostida al 1992 per la Organització Mundial de la Salut. Segons Magda Pablo “és molt dur que ens titllin de gandules quan patim molt. Per això cal seguir treballant per sensibilitzar la societat de la nostra situació”. L’entitat fa un balanç positiu de la feina feta, des del 2005 fins ara, “en que la trobada amb persones que pateixen el mateix dolor, a contribuït a crear llaços d’unió i de suport que resulten molt útils per nosaltres”. Tot i això, admeten que “cal seguir treballant, sense pausa, per mantenir i incrementar les activitats que desenvolupem entre les sòcies, com l’aquagym, el taitxí, o les sessions de teatre grupal guiades per una psicòloga, perquè resulten altament beneficioses pel nostre benestar diari”.

Amb la cessió, per part de l’ajuntament, del nou local, l’associació podrà realitzar gran part d’aquestes activitats en un únic espai, amb les facilitats que això comporta. Val a dir, que amb els diners de les entrades recaptades en el festival de celebració del cinquè aniversari a l’Espai Maragall, que costaven 5€ cadascuna, s’ajudarà a sufragar part de les despeses que justament comporta la realització de les esmentades activitats.